blankkiweb

Herra Rassapotamuksen maanmainiot pallosalamat — Osa 2

Kirjoittaja: Hanna-Mari Saxman

Lordi Moussakan luonnostaan pinkki naamataulu oli tummunut lähes luumunpunaiseksi. "George, mikä sinulle tuli?" Rassapotamus oli kyllä odottanut viihdyttävää rähinätuokiota naapuriltaan, sen takiahan hän tätä niin mielellään ärsyttikin, mutta tämä näytti jo vähän turhan vakavalta. Rudi Rassapotamus laski viskilasinsa pöydälle ja otti varovaisesti pari askelta kohti purppuraista Lordi Moussakaa jonka harvat hiukset tököttivät tuppoina pystyssä kuin sienet, selkeästi ankaran kiskomisen jäljiltä.

Palvelija Simon oli nuoruudessaan vetänyt hurjia banjosooloja meksikolaisessa kapakkayhtyeessä ja kehittänyt tequilalaseja väistellessään verrattoman hyvän reaktionopeuden. Niinpä hän ehtikin pelastaa maata kohti yllättäen rysähtävän Moussakan pahimmilta iskuilta heittäytymällä uhrautuvasti tämän alle. Lordi George Moussaka III oli pyörtynyt.

"Voi Simon, meninköhän minä tällä kertaa liian pitkälle?" Hämmästeli Rudi kammetessaan palvelijaansa näkyviin Georgen tukevan ruhon alta. "Herra, joku voisi vihjata sen suuntaisesti. Käynkö hakemassa hajusuolaa?" Simon kysyi minkä hengästymiseltään pystyi. "Selvähän se hyvä mies, ja huuda pari tallirenkeä nostamaan Lordi tuohon sohvalle. Ei hänen sentään sovi isoäitini intialaiselle matolle jäädä kuorsaamaan." Simon nousi takkiaan oikoen ylös ja loi harmistuneen katseen rypistyneeseen uniformuunsa. Rudia nolostutti, hän tiesi palvelijansa huolehtivan ulkoasustaan poikkeuksellisen huolellisesti. Se oli Simonille melkein yhtä tärkeä kuin muusikkoelämän peruilta jäänyt liian iso sombrero, jota tämä säilytti oman kammionsa seinällä kunnia paikalla. Herra Rassapotamus päätti, että olisi myös Simonille velkaa uusimmasta jäynästään.

Rudi istahti takaisin muhkeaan nojatuoliinsa ja uppoutui ajatuksiinsa niin, että tuskin huomasi huoneessa pyörivää palvelusväkeä. Näköradio siis oli äärimmäisen tärkeä Lordi Moussakalle, tai ainakin mitä sieltä näkyisi juuri tähän aikaan. Herra Rassapotamus yritti vaivata muistinystyröitään, mutta ei kyennyt keksimään mitä se voisi olla. Tämän illan ohjelmistossahan olisi vain tsekkiläistanhuja Singaporen kansallisorkesterin esittämänä ja jokin tylsä ohjelma sääilmiöistä. Sää oli muuten ollut epätavallinen viimeaikoina.. paljon matalapainetta ja tummia pilviä muttei lainkaan sadetta. Silti herkimmät eläimet olisi paras määrätä otettavaksi sisätiloihin, ainakin pari possua. Sianliha olisi muuten hyvä pääruoka seuraavaksi illaksi. Siitä pitääkin muistaa mainita talonmies Jesperille.. -

Herra Rassapotamuksen ajatukset katkesivat kakovaan ääneen sohvan suunnalta. Lordi Moussaka oli heräilemässä.

Seuraavan osan kirjoittajan tulee sijoittaa seuraavat asiat tekstiinsä: housuttomuus, kutiavat varpaanvälit ja keikistelevä saarnamies.

Julkaistu alunperin Blankin numerossa 5/2007