blankkiweb

Rassapotamus osa 12 päivää ennen aamunkoittoa

Kirjoittaja Hannu "Donni" Oksman

Simpanssin kroppainen kreivi seisoi hetken paikallaan ja pohti mielessään: "Kenelle tämä tuttu ääni kuulukaan?" Hetken mietittyään kreivi päätti astua eteenpäin, kohti edessä siintävää valoa. Varovaisin askelin kreivi kulki eteenpäin, kunnes lopulta hänen edessään oli tuttu hahmo: kolmipäinen klovni. "Mitä ihmettä!" Huusi kreivi. Eihän tämä voinut olla mahdollista, että hänen edessään seisoi kreivikoulu-aikainen paras ystävä. "Oletkos yllättynyt?" Kysyi klovni kreiviltä.

Kreivi oli jo vuosia sitten menettänyt toivonsa tavata vanhan ystävänsä, mutta totta tosiaan, siinä hän nyt oli. Vuosia sitten heidän tiensä erosivat surullisen kuuluisassa onnettomuudessa, jossa jalkasienen omaava veturinkuljettaja oli erottanut heidän vaununsa toisistaan. Samainen veturinkuljettaja oli myös myöhemmin yrittänyt hoidattaa jalkasientänsä kreivin jalkahoitolassa, mutta kreivi oli manannut hänen päälleen kirouksen sekä ajanut tiehensä.

"Kieltämättä olin jo menettänyt toivoni nähdä sinut vielä joskus." Totesi kreivi. Tähän klovni vastasi: "Kummitusjunassa näkemäni tissit saivat minut ymmärtämään, etten voi enää elää valheessa." Mitä ihmettä!! Oliko klovni huijannut kreiviä kaikki nämä vuodet ja uskotellut olevansa poissa elävien kirjoista?

Samassa paikalle tuli klovnin hovimestari, joka tarjosi kreiville ystävällisesti ananaata. Ananaat oli edellisenä päivänä haettu paikallisesta ananaa-myymälästä. "Saisiko olla maukasta ananaata?" Kysyi hovimestari. Kreivi otti puutarjottimelta tuoreen näköisen ananaan ja kiitti hovimestaria. Kreivi nosti ananaan suuhunsa ja puraisi: "Mitä ihmettä, onko tämä ananaa myrkytetty?" Kreivin silmät sumenivat, korvissa humisi ja suusta valui ananaa-vaahtoa. Jalat pettivät alta ja kreivi kaatui ketarat ojossa keskelle korkkilattiaa.

Mitä oikein on tapahtunut? Missä minä oikein olen? pohti kreivi. Valo häikäisi kreivin silmiä, hänen huulensa olivat tarttuneet toisiinsa kiinni ja kurkkua kuivasi, kuten Saharan aavikkoa…

Seuraavan osan saa kirjoittaa Teemu "Kauko-" Kaukoranta, käytettävät sanat: popeda, pankkiryöstö, kiiltokuva.

Julkaistu alunperin Blankin numerossa 1/2011