blankkiweb

Rassapotamus, osa 13

Kirjoittaja Teemu "Kauko-" Kaukoranta

Kirkkaat valot häikäisivät kreivin silmiä, hänen kurkkuaan kuivasi ja äänekäs jumputus sai hänen päänsä särkemään. Kyseessä ei kuitenkaan ollut pahalaatuinen kohmelo, ei suinkaan, sillä teräksinen kreivi on vuosien ryyppäämisen jälkeen muuttunut tällaiswlle jälkitilalle immuuniksi. Heikko olo johtui myrkytetystä ananaasta, jonka kolmipäinen klovni oli kreiville syöttänyt.

Sekavassa tilassa oleva kreivi yritti koota itseään: "Missä olen? En voi uskoa että tapasin vanhan ystäväni kolmipäisen klovnin! Mutta miksi hän välittömästi myrkyttäisi minut ananaalla?"

"Tarkemmin ajatellen, mikä helvetti on ananaa?"

Kreivin oli kumminkin lakattava turhien ajatusten pyörittely päässään, ja keskityttävä olennaiseen. Kaikki hänen aistinsa olivat vieläkin sekaisin, eikä hän ollut varma, missä oli. Haju oli hirvittävä, oli kuuma, meluisaa ja ahdasta. Vähitellen hän tokeni, ja alkoi erottamaan epämääräisestä taustamelusta ihmisääniä.

Äänet kuulostivat laulavan jotain hurmiossa. Hetken aikaa kreiviin iski pelokkaat muistot vuosistaan Himbalayan kannibaaliheimojen keskuudessa, mutta hän tiesi että laulu ei millään voi lähteä Himbalayan heimolaisista – kreivi oli nimittäin tuonut heimoille sivistyksen, ja pakottanut heidät töihin banaaniplantaaseilleen.

UKKOMETSO!

Kylmä hiki nousi kreivin kasvoille, kun hän edelleen kipusi lähemmäs todellisuutta. Valot häikäisivät häntä edelleen, mutta ympäristön havannointi ei enää tuntunut yhtä vaikealta. Taustamelusta oli nyt helpompi hahmottaa selkeitä ääniä.

UKKOMETSO!

Kreivin edessä seisoo kiiltokuvamainen Pate Mustajärvi, Popedan keulahahmo. Välittömästi kreivi tunsi voivansa pahoin, kun huomasi ympärillään olevan rahvaan joukon, joka humalaisessa hurmiossa lauloi Paten mukana.

Kreivi tiesi hetkensä tulleen. Samaan tapaan kuin hän aikoinaan esti pankkiryöstön, hän estäisi nyt Popedaa julkaisemasta jälleen uutta levyä, jota soitetattaisiin iskelmäbaareissa ympäri valtion. Kreivi tunsi adrenaliinin veressään, ja hänen simpanssiruumiinsa vapisi odotuksesta.

UKKOMET-

Kreivi hyppäsi lavalle, hänen silmissään pelkkää punaista. Kreivi tiesi, että Pate oli jo kauan ollut Popedan ainoa alkuperäinen jäsen ja kantava voima, joten bändin tarinan päättämiseen riitti Patesta eroon hankkituminen. Yleisö hiljeni kun Paten karismaattisen ja toivoa tuovan shown tilalle vaihtui kreivin raaka verisirkus. Lavan reunalta kreivin tekosia ja yleisön reaktiota seurasi pahaenteinen pukumies..

Hahmo ottaa käteensä kännykän, nostaa sen korvalleen ja sanoo:"Toinen vaihe suunnitelmasta toteutettu. Proletariaatti on suututettu."

Seuraavan osan tarinaan kirjoittaa Arto "Kurkku^" Saukko. Käytettävät sanat ovat valuuttajärjestelmä, satelliitti ja mäyräkoira.

Julkaistu alunperin Blankin numerossa 2/2011