blankkiweb

Herra Rassapotamuksen never ending story - Osa 8

Kirjoittaja Aleksi "Zeussi" Pöytäri

Käytiin jo kevättä, kun Rassapotamus päätti kerrankin lähteä ulkoilemaan. Rassapotamus joka ei ollut kovin pitkään aikaan käynyt ulkona kartanostaan, päätti että kun hän kerran on ulkona, niin hän ulkoilee oikein urakalla suunnaten kohti Ouluna tunnettua opiskelijakaupunkia.

Kun Rassapotamus pääsi Ouluun hän kuuli suositusta lajista jota monet, varsinkin opiskelijat vertasivat lajiin, jota jo antiikin Kreikan jumalatkin pitivät suosiossa. Niinpä herra Rassapotamus suuntasi tuon lajin kehtoon eli Oulun yliopiston parkkipaikalle tutustumaan lajiin, joka kiehtoi hänen mieltään. Kun kreivi saapui parkkipaikalle, hän löysi useita opiskelijoita, jotka olivat pukeutuneet erivärisiin haalareihin heittelemään puupalikoita suurella halolla. Kreivi jäi hetkeksi katselemaan peliä ja totesi, että se näytti erittäin hauskalta kirosanoilla höystettynä.

Hetken peliä katseltuaan kreivi pysähtyi jututtamaan erästä pelaajaa joka odotteli vuoroaan ja kysyi tältä:"Anteeksi, mutta mikä s¤%tan¤n peli tämä on?", johon pelaaja vastasi:"No kyykkäähän tämä on.". Kreiviä kummastutti, ja hän kysyi:"Mistäs tässä pelissä on kysymys?". "No heitä nuita kyykkiä tällä kartulla niin että ne lentävät tuosta neliöstä ulos.", vastasi pelaaja.

"Kummallinen peli.", ajatteli kreivi, mutta päätti kuitenkin kokeilla peliä muiden harrastajien kanssa. Peliä pelatessaan kreivi Rassapotamus tutustui pelaajiin. Kun hän esitteli itsensä, pelaaja jolle hän oli ensin puhunut esitteli itsensä Tohtori Krogiksi. Tohtori oli hieno mies kaikin puolin sivistynyt, sutjakka kieleltään sekä hyvä kyykänpelaaja.

Kun kreivi viimein sai käteensä kartun ja pääsi heittämään, löi ensimmäinen heitto kaksi kyykkää pois kentältä, kun toinen heitto ei osunut kyykkiin laisinkaan. Tästä pettyneenä hän käyskenteli kentän laidalla kunnes jotain odottamatonta tapahtui.

Kreivin yhätkkiä herätessä maasta hän kysyi:"Mitä tapahtui?". "Saitte kartusta päähän hyvä kreivi.", vastasi Tohtori Krog, joka oli polvillaan kreivin vieressä tutkimassa häntä. Koottuaan hetken itseään kreivi tuli siihen tulokseen, että kyykkä ei ole hänen lajinsa, se on liian vaarallinen hänen kaltaiselleen herralle, joka kärsii waadenburgin syndroomasta. Kreivillä oli myös huonoja muistoja sairaalasta, jossa apulaisosastonhoitaja oli tehnyt hänelle asioita, joita hän ei muistanut, eikä niitä voinut sen takia toistaa kenellekään elävälle sielulle.

Seuraavan jatko-osan kirjoittaa Päivi "tragedinen" Palosaari ja käytettävät sanat ovat Pekoni, cushingin tauti sekä yövartija.

Julkaistu alunperin Blankin numerossa 2/2010